ایجاد مزاحمت از طریق شبکههای اجتماعی از نود و یک روز تا دو سال حبس یا جزای نقدی از پنج میلیون تا چهل میلیون ریال یا گاهی هر دو مجازات را در پی خواهد داشت.
تنها فرقی که مزاحمان در عصر جدید با مزاحمان در دوران قبل دارند، داشتن امکانات بیشتر و ابزارهایی آسانتر برای ایجاد مزاحمت است. یکی از این ابزارها فضای مجازی است. برای همین مطابق قانون مزاحمت در فضای مجازی جرم تلقی شده و مجازاتی در پی دارد. در این نوشتار از مجله آنلاین دلتا به بررسی مزاحمت در فضای مجازی و مجازات آن میپردازیم.
مجازات مزاحمت در فضای مجازی
مطابق قانون، شخصی که با استفاده از اینترنت یا بهره بردن از ویدیو یا تصویر یا صوت دیگری را تغییر داده و آن را انتشار دهد مزاحم نامیده شده و محکوم به حبس به مدت ۹۱ روز الی ۲ سال شده یا موظف به پرداخت جریمه نقدی به میزان تعیین شده خواهد شد. لازم به ذکر است که اگر تغییرات اعمال شده روی اسناد منتشر شده به شکل مستهجن باشد، شخص خاطی به هر دو مجازات محکوم میشود.
اگر شخصی با افشای اسرار شخصی فرد دیگری مسبب خساراتی به هر شکل اعم از نوع مادی یا معنوی اشخاص شود به حبس به مدت ۹۱ روز الی ۲ سال محکوم یا موظف به پرداخت جریمه نقدی به میزان معین و یا در صورت صلاحدید قاضی به هر دو مجازات محکوم میشود.
هنگام مواجه شدن با مزاحمت به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در هنگام وقوع مزاحمت توسط شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام، واتساپ، فیسبوک و .. ، فرد زیان دیده میتواند با دادخواستی مبنی بر پیگیری جرم مزاحمت به دادسرای جرایم رایانهای مراجعه کند. توجه داشته باشید که برای طرح شکایت خود باید گوشی همراه یا سایر دستگاههای رایانهای یا مخابراتی را که حاوی متن پیام، صوت یا تصویری که موجب آزار و اذیت شخص شده است را به دادسرا ارائه دهید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب مزاحمت برای بانوان چه مجازاتی در پی دارد؟ را در مجله حقوقی مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
راهکارهای مطالبه چک برگشتی
مطالبه افت قیمت خودرو پس از تصادف
نحوه تنظیم وکالت بلاعزل
سند رسمی را میتوان باطل کرد؟
خرید ملک ورثه ای و نکات آن
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید
:: برچسبها:
مجله دلتا,مجله حقوقی,مزاحمت,فضای مجازی ,
:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0